Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی زلفی‌گل وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس با اشاره که برنامه‌اش برای توسعه هدفمند آموزش عالی، اظهار کرد: توسعه آموزش عالی باید متناسب‌سازی شود و اصلاح سیاست‌­های پذیرش دانشجو متناسب با نیازهای جامعه در مقیاس استانی، منطقه­‌ای، ملی و بین‌­المللی بر اساس آمایش سرزمین صورت گیرد یعنی توازن بین مناطق مختلف کشور، جمعیت، فضا و فعالیت‌های آموزش عالی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مأموریت­‌گرایی در ایجاد، توسعه و یا تجمیع مؤسسات، رشته‌ها، مقاطع و زیرنظام‌­های آموزش عالی و اصلاح وضعیت موجود آموزش عالی، گفت: در برنامه‌های آموزشی شامل به‌روزرسانی، بازنگری، کاربردی‌­کردن، توسعه میان رشته­‌ای‌­ها با توجه به نیاز­های بومی، ملی، منطقه‌­ای و بین‌­المللی بازنگری باید انجام شود.

زلفی‌گل با تأکید بر تبیین، بازنگری و تفکیک مأموریت‌­های زیرنظام‌های آموزشی و دانشگاه‌­ها متناسب با توانمندی و اهداف کلان آموزش عالی و تقسیم کار ملی در مناطق کشور، افزود: کیفیت در نظام آموزش عالی شامل ساختارسازی، تدوین شاخص‌­ها و استانداردها، اعتبارسنجی، درجه­‌بندی و رتبه‌­بندی متناسب با نیازهای حال و آینده کشور باید نهادینه شود.

وی با اشاره به تعیین جایگاه و نقش آموزش عالی فراملی، گفت: ایجاد دوره مشترک بین‌المللی، ایجاد شعب دانشگاه‌های داخل در خارج و پذیرش دانشجوی خارجی برای دانشگاههای مناطق مختلف خصوصا دانشگاه‌های مناطق مرزی از اقداماتی است که مدنظر است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری بر حمایت از توانمندسازی مشارکت فعال و تأثیرگذار بخش غیردولتی در توسعه آموزش عالی با رعایت استانداردهای آموزشی- پژوهشی و کیفیت در مناطق مختلف کشور تأکید کرد و ادامه داد:  تقویت و توسعه دوره‌­های مهارتی آموزش عالی در مناطق مختلف کشور متناسب با مزیت‌­های آن مناطق نیز از جمله اقداماتی است که در برنامه‌ام است.

وی با تأکید بر کارآمدسازی و توانمندسازی دانش آموختگان در راستای کارآفرینی و ورود به بازارکار و رفع نیاز­های بومی و ملی که موضوع بند 5-8  نظام آموزشی سند دانشگاه اسلامی است، اظهار کرد: حمایت از تولید علم و فناوری بومی در تمام حوزه‌­ها، به ­ویژه در حوزه علوم انسانی و زمینه‌­سازی برای ورود نخبگان در رشته‌­های علوم انسانی و  ارتقای همزمان شاخص­‌های کمی و کیفی آموزش عالی جزو برنامه‌هایم است.

زلفی‌گل با بیان اینکه توجه ویژه به جذب، نگهداری، دانش‌­افزایی و توانمندسازی اعضای هیأت علمی در راستای ایفای نقش موثر در جامعه بر اساس موضوع بند 1-3 نظام مدیریتی سند دانشگاه اسلامی ضروری است، گفت:  اصلاح ساختار مدیریتی و تصمیم‌­گیری نظام آموزش عالی در راستای مشارکت جمعی در آموزش عالی شامل استقرار مدیریت توزیع­‌شده به ­جای مدیریت از بالا به پایین و تمرکز زدایی و ایجاد پویایی آموزش عالی و افزایش اختیارات در زمینه­‌های برنامه­‌ریزی آموزشی، توسعه رشته‌­ها، تدوین برنامه‌­های درسی، توسعه آموزش عالی، ارزیابی و نظارت و افزایش اختیارات در مناطق و پهنه‌بندی‌­های آمایشی همراه با نظارت و ارزیابی نظام‌مند از آنها در برنامه‌ام پیش‌بینی شده است.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری همچنین بر توجه خاص به حفظ و نهادینه کردن ارزش‌­های اسلامی در محیط­‌های دانشگاهی و توجه به بافت فرهنگی-اجتماعی مناطق در توسعه آموزش عالی، با بهره‌­گیری از امکانات رسانه‌­ای و فضای مجازی تأکید کرد و این نکات را جزو برنامه‌هایش ذکر کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدعلي زلفي گل تحقيقات و فناوري پذيرش دانشجو اعضاي هيأت علمي توسعه هدفمند آموزش عالي تحقيقات و فناوري توسعه آموزش عالی مناطق مختلف زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم

وضعیت معلمان باتجربه که به صورت خرید خدمت آموزشی، ۱۰ سال است در خراسان جنوبی مشغول فعالیت در موسسات طرف قرارداد با آموزش و پرورش هستند، نامطلوب است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، طرح خرید خدمات آموزشی حدود یک دهه است که در کشور در حال اجرا شدن است.

دولت قبل در راستای جبران کمبود معلم در مناطق کم برخوردار و محروم اقدام به اجرای طرحی به نام خرید خدمات آموزشی کرد؛ در این طرح معلم مورد نیاز برای مدارس دوردست توسط شرکت‌ها و موسسات مورد تایید آموزش و پرورش از بین دانش آموختگان دانشگاه‌های مختلف انتخابات و پس از گذراندن گزینش و مراحل مختلف مورد انتظار توسط ادارات کل آموزش و پرورش با برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزشی به سرکلاس‌های درس فرستاده شدند.

این طرح حدود یک دهه است که در کشور اجرایی شده و برخی نیرو‌های جذب شده در این طرح حالا سابقه تدریس حدود یک دهه‌ای در کلاس‌های شلوغ بالای ۳۰ نفر را دارند.

معلمان با تجربه و دوره دیده‌ای که با کمترین حقوق و دستمزد و آن هم تنها ۷ ماه و نیم در یکسال تحصیلی، علاوه بر مشکلات معیشتی و عدم امنیت شغلی با پرداخت‌های نامنظم روبرو هستند که مشکلات فراوانی را برای زندگی این افراد ایجاد کرده است.

یکی از این معلمان خرید خدمات آموزشی استان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه حدود ۷ سال است که به عنوان معلم خرید خدمات آموزشی به کلاس درس می‌روم، گفت: هیچگاه حقوق اندک ما توسط موسسه به موقع واریز نشده است، به طوری که تاکنون فقط سه ماه و نیم حقوق دریافت کردیم و مایقی همچنان مانده است.

وی با اشاره به اینکه حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی حتی از قانون کارگری هم پایین‌تر است، افزود: سال‌ هاست که مسئولان و دولت‌های مختلف به ما قول و وعده جذب و تبدیل وضعیت را دادند، اما هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته و همه این وعده‌ها در حد حرف و شعار مانده است، چرا باید من معلم که با آینده سازان کشور سرکار دارم به جای دغدغه تعلیم و تربیت دغدغه کرایه منزل و معیشت داشته باشم.

این معلم خرید خدمات آموزشی با اشاره به اینکه بیشتر همکاران بنده متاهل و دارای فرزند هستند، افزود: شان و منزلت یک معلم نیست که صبح به مدرسه برود و عصر در تاکسی‌های اینترنتی و ... برای تامین معیشت کار کند، کی فرصت مطالعه و آمادگی برای کلاس درس می‌ماند؟

یکی دیگر از معلمان خرید خدمات آموزشی این استان نیز در گفتگو با دانشجو با گلایه از عدم پرداخت به موقع حقوق ها، گفت: شرکت‌های طرف قرارداد آموزش و پرورش مدارس خصوصی و یا موسسات آموزشی هستند که در تامین منابع مالی مدرسه خود مانده‌اند، این‌ها چطور می‌توانند حقوق ما را تا زمان واریز حقوق‌ها توسط وزارت که معمولا نزدیک اسفند ماه است پرداخت کنند؟

او با اشاره به اینکه چرا در آزمون‌های استخدامی به ازای سنوات خدمت معلمان خرید خدمات آموزشی هیچ امتیازی قائل نشدند، گفت: بنده که هر روز باید هم به کلاس درس بروم و هم برای تامین معیشت شغل دوم داشته باشم، بدون هیچ امتیازی باید با افرادی رقابت کنم که در خانه فرصت خواندن و مطالعه برای آزمون استخدامی دارند؟

این معلم خرید خدمات آموزشی با اشاره به اینکه واقعا از این وضعیت سخت و بغرنج خسته و کلافه شده است، اظهارداشت: همه این‌ها یک طرف مصاحبه‌های روزانه معاونین وزیر آموزش و پرورش که هر روز خبر از تعدیل نیرو‌های خرید خدمات می‌دهند ما را بیشتر آزار می‌دهد و انگیزه را از ما گرفته است.

 

به گزارش دانشجو، وضعیت معیشتی معلمان خرید خدمت آموزشی در مناطق محروم کشور، به واسطه عدم تامین اعتبار به موقع توسط این موسسات برای پرداخت حقوق، در شرایط نامطلوبی قرار دارد و نیاز به تصمیمات منطقی در خصوص تغییر وضعیت این دست از آموزگاران کشور هستیم.

دیگر خبرها

  • توجه به آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها کشور را سروسامان می‌دهد
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • مقیمی: پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور