Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@22:03:48 GMT

زلفی گل و یک نکته مهم در انتخاب روسای دانشگاهها

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۶۹۷۶

صدای ایران - دکتر عابد اکبری در یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: با انتخاب و استقرار کابینه دولت سیزدهم، اکنون نگاه‌ها به سمت تغییرات دولتی در پست‌های مختلف از معاونت وزیر تا مدیرکل‌ها و روسای دستگاه‌ها و نهادهای مختلف جلب شده است.

بدون شک یکی از مهم‌ترین نهادهای پیشرو و مؤثر در توسعه و پیشرفت کشور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی محسوب می‌شوند که انتخاب روسا و مدیران آن‌ها از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع به‌خصوص برای دانشگاه‌های بزرگ که نماد آموزش عالی و پیش برنده علم در کشور محسوب می‌شوند، بیشتر است.

تجربه سال‌های گذشته در برخی دانشگاه‌های کشور نشان می‌دهد هرگاه فردی توانمند با نگاه و دغدغه ملی و درعین‌حال چشم‌انداز بین‌المللی برای ارتقای جایگاه کشور در رأس دانشگاه‌ها قرارگرفته، شاهد تحولات علمی، عمرانی و رفاهی مهمی در آموزش عالی مجموعه بوده‌ایم.

از آنجاکه علوم انسانی در ایران نتوانسته در کمک به حل مسائل کشور نگاه سیاست‌گذاران و جامعه را به خود جلب کند، حضور افرادی با نگاه حل‌المسائلی به علوم انسانی با نگاه به دغدغه مقام معظم رهبری در رأس این دانشگاه‌ها می‌تواند در پیشرفت این علوم و ارتباط دانشگاه به حوزه سیاست‌گذاری مؤثر باشد. از این منظر شاید یکی از معدود نهادهایی که نباید در چینش مدیران آن نگاهی بخشی داشت، دانشگاه و به‌خصوص دانشگاه‌های علوم انسانی هستند.

در این میان دانشگاه‌ها و مراکز تخصصی این علوم مانند علامه طباطبائی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند که تصمیم‌گیری برای آینده آن‌ها توجه و تدقیق بیشتری در ارتباط با همه بزرگان و ذینفعان اعم از استادان و کارمندان این نهادها را طلب می‌کند. دلیل توجه ویژه در انتخاب روسا و مدیران این دو نهاد آموزش عالی این است که برخلاف دانشگاه‌های فنی، پزشکی یا جامع، عملکرد دانشگاه‌های ویژه علوم انسانی تا حدود زیادی به نوع نگاه و رویکرد روسای آن‌ها وابسته است.

لذا اکنون‌که دولت سیزدهم با مشکلات عدیده به‌جامانده از قبل در حوزه‌های مختلف روبه رو است، می‌بایست در گام نخست برای حل این مشکلات افرادی را به کار گمارد که از توانمندی کافی در آن پست برخوردار باشند. آنچه در این امر اهمیت دارد وجود توانمندی و تخصص، تجربه در عین شهرت به اندیشه ورزی و نظریه‌پردازی، نگاه بین‌المللی، توسعه محور و همچنین توجه به استقبال همه ذینفعان یک دانشگاه در گزینه‌های مدنظر است.

وزیر محترم علوم قطعا آگاه است که عملکرد او و آموزش عالی کشور در 4 سال آتی تا حدود زیادی در همین مرحله و با انتخاب روسای دانشگاه‌ها رقم خواهد خورد. با این استدلال جامعه علمی کشور با امیدواری نسبت به وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری در انتظار تحقق عینی انتخاب‌های شایسته است که با صبری معقول و همراه با مشورت جامعه دانشگاهی علوم انسانی انجام خواهد شد. بدون شک این فرآیند همان  انتخاب عقلانی و احترام به علوم انسانی است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: وزیر علوم دانشگاه علوم انسانی دولت سیزدهم علوم انسانی دانشگاه ها آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۶۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: کار اصلی دانشگاه‌ها و مدارس با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای استان تربیت نیروی انسانی متخصص برای توسعه و آینده سیستان و بلوچستان است.

محمد کرمی امروز جمعه در نشست شورای اجتماعی استان اظهار کرد: در شرایطی که همه قدرت‌های جهانی سعی در ایجاد خلل در روند توسعه منطقه دارند اگر به خداوند متعال متکی شویم قطعاً بر همه این توطئه‌ها غلبه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مباحث آموزشی و آینده نگری مدارس و دانشگاهها نقش مستقیم و اثرگذاری در توسعه یک کشور دارد و اساس کار در حوزه فرهنگ از آموزش و پرورش نشات می‌گیرد.

 کرمی افزود: همه مجموعه‌ها وظیفه دارند پای کار آموزش و پرورش باشند چرا که این نهاد مهم زیرساخت اصلی سایر دستگاه‌ها محسوب می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: نهاد خانواده و آموزش و پرورش باید ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند چرا که اگر تربیت این دو نهاد با یکدیگر مغایرت داشته باشد فرزند ما دچار دوگانگی خواهد شد.

کرمی خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی در استان رخ داده به طوری که تاکنون ۵ هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال آموزش دیدند که این اقتصاد دیجیتال می‌تواند موجب افزایش تولید و صادرات استان گردد.

وی تصریح کرد: امروز در یک جنگ شناختی همه جانبه قرار داریم و دشمن در فضای مجازی به دنبال اشغال و هدایت ذهن‌ها و یاس و ناامیدی است؛ در این زمینه ساختن ذهن‌ها کار بسیار مهم و مسئولیتی سنگین است چرا اگر اذهان دچار آسیب شوند دیگر قابل جبران نخواهد بود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: خوشبختانه مبانی نظری موجود در قرآن بسیار قوی است و همه تئوری‌ها و تحلیل‌های موجود از طرف دشمن را خنثی خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده